Senaste nytt


Pressmeddelande 16 februari 2018 - Malmö FF och Markus Rosenberg inspirerar femteklassare att äta rätt

skickad 16 feb. 2018 00:37 av ABGR Admin   [ uppdaterad 18 feb. 2018 00:50 ]

Pressmeddelande 16 februari 2018

 

Malmö FF och Markus Rosenberg inspirerar femteklassare att äta rätt

 

Igår kväll besökte Malmö FF:s Markus Rosenberg Augustenborgsskolan i Malmö. Han deltog vid ett föräldramöte med skolans femteklassare. Mötet var en del av ett temaarbete som eleverna arbetar med om kost och motion och dess betydelse för skolresultat. Markus gav sin syn på kosten, framför allt hur viktigt det är att verkligen börja dagen med en bra frukost. 


- Kosten är oerhört viktig för mig, säger Markus Rosenberg. Jag är mycket noga med vad jag äter, oavsett om det är matchdag eller en vanlig dag är det grundläggande att äta på ett bra sätt så att jag mår bra. Frukosten är det viktigaste målet för mig! 

- Vår strävan är att alla elever ska nå så långt som möjligt i sitt skolarbete och det är vår bestämda uppfattning att kosten påverkar elevernas skolresultat, säger Augustenborgsskolans förstelärare Joakim Björkman. Detta är en del av ett skolövergripande hälsofrämjande arbete. 

- Denna kvällen var en fantastisk uppstart på vårt årliga temaarbete kring ”Kost, rörelse och hälsa” i årskurs 5, säger Jonas Björkman vidare. Vi nådde både elever och vårdnadshavare. Tillsammans med MFF hoppas vi kunna påverka de val man gör för en hälsosammare livsstil. 

- Kost och motion är viktiga komponenter för att våra elever ska lyckas med sitt skolarbete, säger skolans rektor Ulrika Prössel Eriksson. Skolan arbetar bland annat med aktiva raster på lågstadiet och har pulsträning som valbart ämne på högstadiet. Vi har också brainbreaks i vissa årskurser för att gynna elevernas inlärning.  Det är aktiva pauser som ofta innehåller fysisk rörelse och koordination, vilket skärper koncentrationen och förbättrar inlärningsförmågan.  

I höstas tog Augustenborgsskolan kontakt med Malmö FF för att diskutera om klubben kunde hjälpa till med att inspirera eleverna till att välja en hälsosam kost. 

- Vi tvekade aldrig när de tog kontakt med oss, säger Malmö FF:s VD Niclas Carlnén. Detta ligger helt i linje med en av våra värderingar som är att ge unga kraft att växa. Det ligger också i linje med vår filosofi att våra spelare engagerar sig, kommer ut i det övriga samhället och delar med sig av klubbens och deras personliga syn på mat. 

- Vi kommer under våren även att bjuda in eleverna att komma till oss på Stadion och äta frukost med hela A-lagstruppen. Då får vi möjlighet att berätta ännu mer om hur viktigt det är att äta på rätt sätt. 

Tanken med samarbetet är att det ska bli en årlig återkommande verksamhet där Augustenborsgsskolans elever i årskurs fem är målgruppen.

 

 

 

Viktig information kring föräldramöte och Infomentor 180122

skickad 8 jan. 2018 06:11 av ABGR Admin

Vi fortsätter att utveckla våra skolor mot allt högre kvalitet och nu är det dags att ta ett viktigt steg mot ännu bättre studieresultat för våra elever.

Vi kommer att införa ett internetbaserat system – InfoMentor – som gör det möjligt för alla föräldrar och elever att följa planeringen och kunskapsutvecklingen.


För att få tillgång till detta behöver du som vårdnadshavare komma på detta informationsmöte för att få information och ta emot inloggningsuppgifterna.


Föräldramötet består av två delar – dels informationen om InfoMentor och dels ett klassmöte.


Möte, tid och plats (skriv ut pdf)

Årskurs F-2

Augustenborgsgårdens aula kl 17:30, InfoMentor.

Därefter föräldramöte i resp klass. Rosenholmsskolans klasser har sina möten i rytmik-bild- resp Tx-slöjdsalen enligt klasslärarnas anvisningar.


Årskurs 3-5

Augustenborgsgårdens aula kl 18:00, InfoMentor.

Därefter föräldramöte i resp klass. Rosenholmsskolans klass 3c är i Rytmiksalen.


Årskurs 6-9

Föräldramöte i resp klassrum enligt anvisningar från mentorerna kl 18:00.

Augustenborgsgårdens aula kl 18:45, InfoMentor.


Tolk på arabiska och somaliska kommer att vara på plats i aulan.


Välkomna tillbaka till en ny termin på Augustenborgs- och Rosenholmsskolan!

skickad 8 jan. 2018 03:32 av Love Zitko

Välkommen tillbaks till en ny termin onsdag den 10 januari.

Vi läser enligt schema hela dagen.

 

Personal och Skolledning

Information om avslutningsdagen fredagen den 22 december, 2017 och InfoMentor.

skickad 18 dec. 2017 02:02 av ABGR Admin

Avslutningsdagen den 22 december är det de vanliga schematiderna som gäller för eleverna fram till kl 13 och lunch serveras precis som vanligt. Vi kommer att ha skolavslutning för elever i aulan men tyvärr kommer det inte att finnas plats för föräldrabesök just där.

Onsdag 10 januari startar vårterminen enligt schema.

Måndag 22 januari kommer vi att ha föräldramöte. Under kvällen kommer information hållas om InfoMentor. Detta är ett system som kommer stötta elevernas lärande och underlätta kommunikationen mellan hem och skola. Inbjudan till föräldramötet kommer vecka 2.

 

Vi önskar alla en god jul och ett gott nytt år. Tack för ert engagemang och goda samarbete!  

 

Skolledningen

Information kring incident på skolgården

skickad 8 dec. 2017 05:29 av ABGR Admin

Vi vill informera om att en elev, torsdag 7 december, på väg från hemmet till skolan blivit skrämd av en man på skolgården. Eleven fick hjälp av personal på skolgården. Detta skedde utanför ordinarie rasttid. Skolan har nu utökat vuxennärvaron på skolgården.

En polisanmälan är gjord och det är nu ett ärende för polisen.

 

Skolledningen

Information om fotografering på skolan

skickad 23 okt. 2017 09:50 av Love Zitko

Fotograferingen blev inställd idag, 171023, på grund av sjukdom. För de elever som inte kunde fotograferas idag är nytt datum 171106.  Imorgon  är det fotografering  för de elever som är inbokade.

Pulsträning på Augustenborgsskolan - för ett ökat lärande och en sundare livsstil av förstelärare Stefan Nilsson

skickad 5 okt. 2017 07:44 av ABGR Admin

Aktuell forskning visar att regelbunden träning där pulsen höjs till 60-80% av maxpuls, gynnar den kognitiva förmågan. Elever som regelbundet är fysiskt aktiva får bättre förutsättningar i skolarbetet utifrån koncentration, minne, kreativitet och analysförmåga. Att de också stärker sin hälsa genom ökad kondition, bättre immunförsvar och att man helt enkelt mår bättre både fysiskt och psykiskt, är självfallet en bonus.


I år är det andra året som Augustenborgsskolan har pulsträning på schemat för ett antal elever i åk 7-8. Eleverna i 8B och elever i åk 7 har två stycken pulsträningspass i vecka utöver den ordinarie undervisningen i idrott och hälsa.


Aktuell forskning visar att regelbunden träning där pulsen höjs till 60-80% av maxpuls, gynnar den kognitiva förmågan. Elever som regelbundet är fysiskt aktiva får bättre förutsättningar i skolarbetet utifrån koncentration, minne, kreativitet och analysförmåga. Att de också stärker sin hälsa genom ökad kondition, bättre immunförsvar och att man helt enkelt mår bättre både fysiskt och psykiskt, är självfallet en bonus.


På Augustenborgsskolan står lärande och välmående alltid i fokus och pulsträningen är därför ett naturligt sätt att främja elevernas vardag. Både för en sundare livsstil och ökat lärande.


Brainbreaks med eleverna - av Joakim Björkman, förstelärare på Augustenborgsskolan.

skickad 5 okt. 2017 07:13 av ABGR Admin

Brain Breaks

Det härliga med livet är att man aldrig slutar att utvecklas. Vi i skolan kallar det progression. Det är med den inställningen vi går in i klassrummet varje dag. Det är det vi vill ge eleverna, en ständig utveckling, progression. Det bästa är att även vi lärare också alltid står under en progression. Vi får ständigt nya upplevelser och intryck som sker genom den dagliga verksamheten eller/och genom utbildning av olika slag.


Brainbreaks
Brainbreakaktivitet med 5A på Augustenborgsskolan

Ibland räcker det med att man sätter ett namn på något som man kanske redan gör till viss del och helt plötsligt så blir utvecklas det fram en medvetenhet kring något. I just detta fall syftar jag på ”Brain Breaks”. ”Brain Breaks” innebär att vi avbryter lektionen med olika korta övningar som ger kroppen en paus från den vanliga verksamheten. Det kan innebära intellektuella eller/och fysiska utmaningar som är både kluriga och roliga. Det ger kropp och knopp en välbehövlig energi. Vi försöker att använda Brain Breaks regelbundet så att eleverna (och lärarna) får en varierad undervisning. Prata gärna med era barn om det. Både lärare och elever skrattar högt J

Utomhusmatematik för Augustenborgsskolans tvåor!

skickad 2 juni 2017 07:15 av Love Zitko

Våra tvåor på Augustenborgsskolan har sedan flera veckor tillbaka fått lära sig olika saker i den vanliga undervisningen som de hade stor nytta av för att klara av uppgifterna i skogen. De matte-, natur- och teknikuppgifter de löst i klassrummen fick de sätta på prov under förmiddagen i Torup. Eleverna har fått prova på gammeldags matematik, jämvikt, tyngdpunkt, stödyta, fåglar och en massa annat. För att klara av uppdraget behöver eleverna också vara duktiga på att samarbeta så även samarbetsförmågan övas på flera sätt i skolan.  Så en måndagsmorgon är det äntligen dags för det stora äventyret… Läs mer i Sydsvenskans artikel

Årets lärare jobbar på Augustenborgsskolan!

skickad 23 maj 2017 00:19 av ABGR Admin   [ uppdaterad 23 maj 2017 00:25 ]

Av hundratals nominerade lärare var det till slut Joakim Björkman, lärare i klass 4A
på Augustenborgsskolan, som knep titeln ”Årets min lärare”.
I onsdags överraskades han av Lilla Aktuellts reporter och fick ta emot blommor och kramar.
Årets lärare 2016!

Läraren Joakim Björkman vann titeln ”Årets min lärare” och intervjuas i SVT:s Lilla Aktuellt
Bild: Ulrika Fausö, biträdande rektor Augustenborgsskolan.
Bildtext:Jenny Cederbom, kommunikatör, Malmö Stad.

Under året har elever från hela Sverige kunnat nominera sina lärare till utnämningen och utifrån nomineringarna
har Lilla Aktuellt valt ut den vinnande läraren. Så här skrev några av eleverna i klass 4A då de nominerade Joakim Björkman:
”Vår lärare är bäst för han är snäll, rolig och han bryr sig om oss.
Han spenderar mycket tid med oss. Han är den bästa läraren som finns. ”
”Vi älskar honom så mycket för han är så snäll, rolig och han spenderar mer tid på oss än typ ämnen.
Det gillar vi. Han bryr sig mycket om oss.”
”Min lärare är bra för att han är den snällaste läraren på hela skolan och den bästa läraren.”

Text: Jenny Cederbom, kommunikatör, Malmö Stad.

1-10 of 78