Brev från skolans elevhälsoteam: Ditt barns internetanvändande

skickad 11 sep. 2014 07:52 av ABGR Admin
Till vårdnadshavare!

Välkomna alla, nya som gamla. Hoppas alla har haft en fin sommar!

Nu börjar ett nytt spännande läsår för både elever, personal men även er vårdnadshavare. Vi vill informera er om internetanvändandet bland våra elever. Internet är en självklar del av våra liv och en viktig del av barnens vardag. Det är här man möts, chattar, spelar spel tillsammans, söker kunskap, bloggar, skickar email och är på olika forum. Nackdelen med internet är att det kan vara en arena för internetmobbning, hot och trakasserier. Hur skyddar vi våra barn? Vad gör ditt barn på internet egentligen?

Vi på skolan arbetar aktivt med vår likabehandlingsplan, vilket är ett levande dokument som innefattar hela skolan. Vi har en IKT-pedagog som kan informera om de lagar som reglerar internetanvändandet. Vi arbetar förebyggande och samtalar aktivt kring dessa frågor som är högaktuella.

Vi behöver ert stöd som vårdnadshavare, att vara engagerade, finnas där och lyssna in era barn. Vi rekommenderar att ni tittar på www.barnperspektivet.se där ni kan läsa mer om internetanvändning hos barn.

Fem tips till vårdnadshavare:
  • Visa dig nyfiken på vad ditt barn gör på internet
  • Sitt tillsammans vid datorn och låt ditt barn visa dig
  • Spela ett spel tillsammans
  • Prata med ditt barn om hur man är en bra kompis på nätet
  • Prata med ditt barn om att du hjälper till om något obehagligt skulle hända på nätet

Ni får gärna ta kontakt med skolan om ni har ytterligare frågor och funderingar kring internetanvändning!

I slutändan handlar det om att bemöta andra som man själv vill bli bemött…

Vänligen

Elevhälsoteamet Augustenborgsskolan/Rosenholmsskolan