Kulturdagen

skickad 26 okt. 2018 07:02 av Dorela Bölezek   [ uppdaterad 26 okt. 2018 07:03 ]

Eleverna i årskurs 4 har i samarbete med elever från klass 9B under veckan i samband med FN-dagen den 24/10 arrangerat en kulturdag/kväll.

Elever behöver Kultur! Lika självklart som det är med friluftsdagar ska det vara med kulturdagar. Elever kan inte bara förväntas producera kultur, de måste få bli kulturkonsumenter och lotsas in i den världen också. Målet är att eleverna ska känna sig hemma i kulturlivet.

Augustenborgsskolan är en skola med ett enormt kulturellt utbud och vi ville ju såklart att våra elever i årskurs 4 skulle få ta del av varandras.

Eleverna fick inför denna kulturdag intervjua sina föräldrar om deras skolgång i hemländerna samt hur skolsystemet ser ut.

De skulle ta reda på vilka likheter respektive olikheter det fanns. Var skolmaten gratis? Fick man verkligen betyg redan från lågstadiet i vissa länder?

Flera härliga diskussioner uppstod under lektionerna bland eleverna som sedan blev en naturlig övergång till vänskap.
Denna dag/kväll träffades alla elever med respektive föräldrar och släkt på skolan i hade olika, gemensamma aktiviteter. Detta för att skapa en vi-känsla och för att mötas över gränserna, bygga nya relationer och kanske finna en ny vän.

Föräldrarna tog med sig mat från sina hemländer vilket i sin tur ledde till flera olika läckra kulturella buffébord med mat från världens alla hörn.
Den blev mycket lyckad kväll med lite över 100 personer som dök upp.

Kvällen avslutades med en Kahoot tävling. Elever vs Föräldrar i ”Är du smartare än en fjärdeklassare”…..och föräldrarna vann
(vi skyller på att flera elevers telefoner blev urladdade mitt under spelets gång).