Pulsträning på Augustenborgsskolan - för ett ökat lärande och en sundare livsstil av förstelärare Stefan Nilsson

skickad 5 okt. 2017 07:44 av ABGR Admin

Aktuell forskning visar att regelbunden träning där pulsen höjs till 60-80% av maxpuls, gynnar den kognitiva förmågan. Elever som regelbundet är fysiskt aktiva får bättre förutsättningar i skolarbetet utifrån koncentration, minne, kreativitet och analysförmåga. Att de också stärker sin hälsa genom ökad kondition, bättre immunförsvar och att man helt enkelt mår bättre både fysiskt och psykiskt, är självfallet en bonus.

I år är det andra året som Augustenborgsskolan har pulsträning på schemat för ett antal elever i åk 7-8. Eleverna i 8B och elever i åk 7 har två stycken pulsträningspass i vecka utöver den ordinarie undervisningen i idrott och hälsa.

På Augustenborgsskolan står lärande och välmående alltid i fokus och pulsträningen är därför ett naturligt sätt att främja elevernas vardag. Både för en sundare livsstil och ökat lärande.