Skolbibliotek i världsklass

skickad 14 apr. 2016 10:20 av ABGR Admin   [ uppdaterad 28 apr. 2016 12:25 av Okänd användare ]

Augustenborgsskolan har tilldelats utmärkelsen Skolbibliotek i världsklass 2016 - Stort Grattis!

Kriterierna i bedömningsarbetet har varit följande:

Ett skolbibliotek i världsklass:
är en tydlig del av skolans pedagogiska vision.
- stärker elevernas läs- och kommunikationsförmåga i en vidgad textvärld.
- samverkar med skolledning och övrig pedagogisk personal kring elevernas lärande.
- stärker elevernas digitala kompetens med fokus på informationsfärdigheter och förståelse för informationssökningsprocesser och sociala medier.
- erbjuder stöd till enskilda och grupper i deras lärprocesser.
har överblick över lärresurser och ger stöd till lärare och elever i deras litteratur- och medieanvändning.

Ett skolbibliotek i världsklass har skolbibliotekarier som:
- är effektiva inspiratörer för att öka läsfärdigheten hos eleverna- ger eleverna verktyg för källkritik
lär eleverna navigera i informationsflödet och hantera sin digitala identitet- är navet i den digitala kunskapsskolan!

Lyssna gärna på P4 Radio Malmöhus lilla reportage från en en liten del av verksamheten: http://t.sr.se/1S9zJb2

Mer information om skolans bibliotek - Mediateket HÄR